Zoeken naar definitie hypertensie

definitie hypertensie
1 Hypertensie: definitie en achtergronden mijn-bsl.
1 Hypertensie: definitie en achtergronden. van den Born, J.J. Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum. Gepubliceerd in: Handelen bij hypertensie. Toegang tot de volledige tekst krijgen. De bloeddruk in het lichaam ontstaat doordat het bloedvolume in de circulatie dat het hart rondpompt een weerstand ondervindt.
No Deposit Bonus
Hypertensie 17 definities Encyclo.
In de volksmond staat hypertensie hyper in zeer sterke mate, tensie druk bekend als hoge bloeddruk. Als de bloeddruk bij meerdere metingen verhoogd is, spreken we van hypertensie. Daarbij kunnen zowel de bovendruk systolische waarde als de onderdruk diastolische waarde verhoogd zi.
goedkope boomstamtafel
Gezondheidsplein.nl Alles over gezondheid binnen handbereik.
Gezondheidsplein.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om je gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website Gezondheidsplein.nl relevante aanbiedingen te doen.
SEO checker
Hoge bloeddruk Hartstichting.
Een hoge bloeddruk hypertensie vergroot de kans op hart en vaatziekten. Wanneer is er sprake van een hoge bloeddruk en wat is eraan te doen? Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in. Er ontstaat een druk op de bloedvaten.
nilfisk
Cardiovasculair risicomanagement NHG.
Hierdoor kan risicoprofilering zinvol zijn bij postmenopauzale vrouwen, met name als zij vroeg in de overgang zijn gekomen 40 jaar en/of als zij zwangerschapscomplicaties hebben doorgemaakt, zoals DM, hypertensie en pre-eclampsie Bellamy 2009, Prescott 1998. Terug Noot 4: Belaste familieanamnese voor HVZ. Een belaste familieanamnese is geassocieerd met een toename van het risico op HVZ. Het risico wordt groter met het aantal belaste familieleden en naarmate de HVZ bij het familielid op jongere leeftijd is opgetreden RR 14-21, Jousilahti 1997, Sesso 2001. Er bestaat echter geen algemeen geaccepteerde definitie van een belaste familieanamnese.
Hypertensie 17 definities Encyclo.
In de volksmond staat hypertensie hyper in zeer sterke mate, tensie druk bekend als hoge bloeddruk. Als de bloeddruk bij meerdere metingen verhoogd is, spreken we van hypertensie. Daarbij kunnen zowel de bovendruk systolische waarde als de onderdruk diastolische waarde verhoogd zi.
Hypertensie Wikipedia.
Hypertensie is een stille" aandoening: mensen met hoge bloeddruk merken hier vaak niets van. Hoofdpijn, met name in het achterhoofd, die s ochtends optreedt, behoort tot de meest prominente symptomen van beginnende hypertensie, maar blijft dus nog veel vaker achterwege.
Primaire hypertensie, secundaire hypertensie! Het verschil.
In tegenstelling tot bij primaire hypertensie is de oorzaak van de te hoge bloeddruk bij secondaire hypertensie wel aan te wijzen. Meestal is deze leefstijlafhankelijk; overgewicht, te zout eten, alcohol, roken en het eten van teveel drop kunnen allemaal een negatief effect hebben op de bloeddruk.
Over Hoge bloeddruk hypertensie.
Er is een verband aangetoond tussen het ontstaan van hoge bloeddruk en factoren zoals erfelijkheid, ouder worden, voeding en levensstijl. Hoge bloeddruk hypertensie gaat niet gepaard met symptomen, maar als ze niet behandeld wordt, levert chronische hoge bloeddruk echter ernstige gezondheidsrisico's' op, waaronder een aanzienlijk verhoogd risico op hart en herseninfarct, hartfalen, nierziekte en voortijdig overlijden.
Behandelopties voor therapieresistente hypertensie Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Veel patiƫnten die voldoen aan de definitie voor TRH hebben in feite pseudoresistente hypertensie. Bij hen is er sprake van een secundaire oorzaak van de hypertensie, therapieontrouw, hoge zoutinname, interfererende comedicatie of middelengebruik. Behandeling van pseudoresistente hypertensie kan net zo moeilijk zijn als van ware TRH, omdat de oorzaken niet altijd weggenomen kunnen worden en het wegnemen van oorzaken niet altijd leidt tot normalisatie van de bloeddruk.
Betekenis hypertensie.
Je kunt ook zelf een definitie van hypertensie toevoegen. Hypertensie betekent een verhoogde bloeddruk. Het is voornamelijk in westerse landen een veel voorkomende kwaal. Hoewel een verhoogde bloeddruk niet direct gevaarlijk is, kan deze leiden tot hart en vaatziekten, hersenbloedingen en hartritmestoornissen.

Contacteer ons